Zainteresiranima predstavljena Mjera 6. "Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja"

Jučer, 8.1.2018., je u prostorijama Zajednice talijana u Labincima održana prezentacija o mogućnostima korištenja sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u organizaciji Odbora za fondove EU Općine Kaštelir – Labinci Castelliere – S. Domenica.

Prezentaciju su održale mag.ing.agr. Ana Čehić predsjednica Odbora za fondove EU i mag.oec. Katarina Vojnović kao članica Odbora. U okviru Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. predstavljena je Mjera 6. "Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja" čiji je cilj poticanje razvoja i konkurentnosti ruralnih područja, otvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje koje će smanjiti iseljavanje i povećati gospodarski razvoj na ruralnom području.

Mještani Općine detaljnije su upoznati sa mogućnostima financiranja razvoja mikro i malih poljoprivrednih gospodarstva kroz četiri različite podmjere:
•PODMJERA 6.1. - Potpora mladim poljoprivrednicima
•PODMJERA 6.2. - Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnom području
•PODMJERA 6.3. - Potpora razvoju malih PG
•PODMJERA 6.4. - Ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima

 
Bila je ovo prva prezentacija ovakvog tipa u okviru novoformiranog Odbora za fondove EU u organizaciji Općine Kaštelir – Labinci Castelliere – S. Domenica. Kako bi se omogućila što bolja informiranost stanovništva o mogućnostima financiranja vlastitog poslovanja i projekata putem bespovratnih sredstava EU fondova, u budućnosti će se ovakve edukacije češće organizirati, ovisno o potrebama lokalnog stanovništva i planu objave natječaja u 2018. godini. 
 
K.D. 

 

 
 
 
 
 

 

 

          
       
         
 


Copyright: Općina Kaštelir Labinci, Izrada: Studio web art